Poldogság

Friss topikok

Mi a Poldogság?

2013.10.06. 22:40 Poldogság

Néma gyereknek anyja se érti a szavát - szól a népi bölcsesség. A magyar fiatalok mégis inkább hallgatnak. Nem arról, hogy az iPhone vagy az Android telefonok a jobbak, vagy, hogy azonos autókkal indulva melyik a legjobb Forma-1es pilóta. Nyugodtan vitatkoznak arról is, mit tartanak a legjobb zenekarnak, filmnek vagy sorozatnak. Az se különösebb, ha éppen arról beszélnek, melyik futballcsapat érdemelné meg a Bajnokok Ligája győzelmet. Millió és egy témáról dumcsiznak, trécselnek, diskurálnak... kivéve a politikát.

A politika ugyanis nem trendi, hiszen nincs is igazi beleszólásunk, meg hát undorító úgy, ahogy van, megosztó, és különben is csak csúnya, gonosz, önző képviselők acsarkodnak a hatalomért.

Mit tesz hát az ifjúság? Csendben marad. Hallgat. Nem vesz részt. Kimarad. Egy nemrég megjelent átfogó kutatás szerint a fiatalok majdnem egyharmada szerint mindegy, hogy milyen rendszerben élnek és nagyjából ugyanennyi azok száma, akik nem tartják fontosnak a választásokon való részvételt. Ráadásul egyre kevésbé bíznak meg a demokratikus intézményekben, egyre érdektelenebbek a politikával szemben.

Mi szeretnénk ez ellen tenni. Szerintünk a politikai részvétel nem csupán állampolgári kötelesség, hanem egyéni felelősség és érdek is. Szeretnénk, ha 2014-ben minél magasabb lenne az igényes és tájékozott választópolgárok aránya a szavazóhelyiségekben. Hisszük, hogy a politikai élet radikalizálódását nem elfordulással, hanem aktívabb részvétellel lehet megállítani és visszafordítani.

Mozgalmunkkal ezért minél több fiatalt szeretnénk meggyőzni arról, hogy fogadja el élete részeként a politikát, éljen harmóniában vele. Mert nem csak jövőjét biztosítja ezzel, hanem Poldogságát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://poldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr965541476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása